×

Drogisterij De Jong: “Paracetamol en koortsthermometers zijn nu lastig te krijgen”

Lege schappen bij De Jong.jpg

Drogisterij De Jong: “Paracetamol en koortsthermometers zijn nu lastig te krijgen”

Algemeen | | 87 keer gelezen

Wie bij De Jong voor paracetamol, handgel of een koortsthermometer komt wacht een teleurstelling, want er is nauwelijks nog aan te komen. “Ook andere zaken zoals vitamine C wordt bijna niet meer aangeleverd”, vertelt Jantien Roskam, van drogisterij & warenhuis De Jong.

“De voorraden in de groothandels zelf zijn op. Dat komt enerzijds doordat iedereen massaal is gaan inslaan en anderzijds staat de toelevering aan groothandels ook onder druk.” De problematiek verder in de keten wordt onder meer veroorzaakt doordat India, de grootste producent van generieke medicijnen, een exportverbod op geneesmiddelen heeft ingesteld. Waaronder dus paracetamol.

Handgel, vitamine C en koortsthermometers

Af en toe krijgen ze een kleine partij paracetamol aangeleverd bij De Jong, maar wanneer er weer normaal aangeleverd kan worden is onbekend. Ook andere producten zijn slecht leverbaar door massaverkoop, zoals handgel, vitamine C en koortsthermometers. “Daarvoor geldt hetzelfde, we weten niet wanneer die weer normaal geleverd kunnen worden. Maar we zijn nu wel bezig om via een alternatieve weg aan koortsthermometers te komen. Daarvan hopen we op 6 april een levering te krijgen.”  

Aanpassingen in de winkel

Vanwege de coronacrisis heeft warenhuis & drogisterij De Jong de werkwijzen iets aangepast. “Caroleyn de Jong en ik zijn vaak beiden in de winkel aan het werk, maar dat doen we nu niet meer. We kunnen achter de balie geen anderhalve meter afstand houden. Op maandagochtend zijn we vooreerst ook gesloten.”

Andere maatregelen die warenhuis & drogisterij De Jong toepast zijn het betalen met de pin en niet contant, alleen producten vastpakken die ook gekocht gaan worden, zorg voor gewassen handen en houd afstand in de winkel.


Terug