×

Livemuziek brengt welkome afleiding voor bewoners Talma State

Talma Melvein Remko.jpeg

Livemuziek brengt welkome afleiding voor bewoners Talma State

Algemeen | | 371 keer gelezen

Zo was er geen, zo was er bijna iedere dag een. De bewoners van Talma State genieten al dagenlang van livemuziek rondom het gebouw. Op 20 maart ging Talma op slot. Omdat rondom Talma erg rustig was werd er middels een oproep gemeld dat de bewoners toe waren aan een muzikaal verzetje. Die verzetjes kwamen er, nu bijna dag na dag. De bewoners vinden het fantastisch.

“Het is heel verrassend. We zijn bijna een boekingskantoor geworden”, zegt Margreeth Buursma lachend. Buursma werkt op de afdeling Welzijn binnen Talma State. “Het is bizar dat er zoveel op af komt. Het was voor ons even schakelen om naast de gewone werkzaamheden te helpen het te regelen, maar inmiddels zijn we er aan gewend. Je wil de muzikanten toch even netjes ontvangen, een bakje koffie geven en de stroom regelen.”

Zangers, gitaristen, trompettisten en accordeonisten

De afgelopen week hebben onder meer zanger Jan Booi, elektronisch accordeonist Roelie Boekema, een trompettist vanuit de PKN kerk, oud-Hegemer Sjoerd van Kammen met een collega en duo Melvin en Remko er gespeeld.

“Het is fantastisch wat de muzikanten doen. Dat zij zich zo inzetten voor anderen geeft echt een gevoel van saamhorigheid”, vertelt Margreeth. De bewoners kunnen het ook waarderen weet ze. “Sommige bewoners zijn eenzaam en alleen. Die kunnen wij wel troosten door te luisteren, maar we kunnen het niet wegnemen. De optredens geven echt iets. Ze maken iets mee en het geeft gespreksstof. Ze hebben even gelachen of geklapt. Het geeft ook iets om te delen met de familie, bijvoorbeeld even zoon of dochter bellen met wat je vandaag hebt meegemaakt.” 

Positief ontvangen

De medewerkers hangen in Talma State een notitie op waarop staat hoe laat en waar er wordt opgetreden. “Bewoners kijken er op of vragen nog even extra hoe laat het ook alweer was, zodat ze klaar kunnen zitten. Ze zijn er echt mee bezig, het wordt heel positief ontvangen.”

Voor komende week staan er nog drie optredens gepland, maar wat Margreeth betreft hoeft het daar niet bij te blijven. “Als er nog meer mensen op willen treden, dan kunnen ze contact opnemen. Dat is niet direct nodig, het mag ook over twee weken zijn, want zolang deze crisis duurt is het echt hele leuke afleiding.”

IMG_7342.jpg

Foto boven: Melvin en Remko
Foto onder: Jan Booi


Terug