×

Op 15 april de vlag uit voor 75 jaar vrijheid

NLVLAG-(c)federicofoto .jpg

Op 15 april de vlag uit voor 75 jaar vrijheid

Algemeen | | 278 keer gelezen

Op woensdag 15 april is het exact 75 jaar geleden dat Sneek en alle omliggende dorpen werden bevrijd. De herdenkingsactiviteiten die plaats zouden vinden van 15 april tot en met 5 mei zijn vanwege het coronavirus afgelast. Stichting Sneek 75 jaar vrij wil dit moment niet stilletjes voorbij laten gaan en heeft een alternatief bedacht, waarvoor medewerking wordt gevraagd van Sneek en alle omliggende dorpen.

Wat is de bedoeling? De stichting vraagt alle inwoners, bedrijven, kerken of instantie van Sneek en omliggende dorpen, waaronder Heeg, om op woensdag 15 april de Nederlandse, Friese, Sneeker of de Sneeker bevrijdingsvlag uit te hangen. Vanaf 09:00 uur tot 18:00 uur.

Alle kerken in de diverse plaatsen luiden hun klok(ken) van 12.00-12.15 uur. Gedurende dit kwartier wordt stilgestaan bij alle overledenen en zwaar getroffenen van toen, maar ook van nu in deze onwezenlijke periode. In Sneek wordt het carillon van den Martinikerk van 12:15 tot 12:30 uur bespeeld.
De stichting hoopt dat veel mensen deel zullen nemen aan de actie, om op deze wijze toch stil te staan bij 75 jaar vrijheid.

Foto: (c) federicofoto 


Terug