×

Vers 'ijs-to-go' bij Wymbrits IJsmakers aan de Nijedyk

Ijsmaker.jpg

Vers 'ijs-to-go' bij Wymbrits IJsmakers aan de Nijedyk

Algemeen | | 556 keer gelezen

Wie zondag 5 april trek heeft in een vers roomijsje kan vanaf 12:00 uur terecht bij Wymbrits IJsmakers aan de Nijedyk in Heeg. IJsmaker Thijs van der Kaaij heeft de afgelopen dagen hard gewerkt aan het bereiden van vers ijs. Let wel op: houd afstand van elkaar, het ijs is alleen om mee te nemen, er worden geen hoorntjes verkocht en betalen kan alleen met de pin/contactloos.  

Van der Kaaij, die ook ondernemer is in de onderwijssector, heeft een opleiding tot ambachtelijk ijsbereider gevolgd bij ijscentrum Wageningen. Vanwege de coronacrisis is hij aan huis gebonden, waar hij ook zijn ijskeuken heeft en dat kwam nu goed uit. De afgelopen dagen heeft hij overuren gedraaid om heerlijk vers ijs te bereiden. “Vers ijs is zacht van structuur, dat proef je”, licht hij toe.

Thijsuitgelicht.jpg

Voor zijn ijs gebruikt hij biologische melk van de jersey koeien van de Gouden Boaiem. Normaliter maakt hij vooral ijs voor restaurants en voor evenementen. Zijn ijs draait hij met een ‘bokvriezer’, dat is een traditionele Italiaanse ijsmachine. Dat zorgt voor een stevig ijsje. Het ijs van Van der Kaaij is een gecertificeerd Fries streekproduct.


Terug