×

Volledig vernieuwde pier in jachthaven Eendracht

JachthavenEendracht.jpg

Volledig vernieuwde pier in jachthaven Eendracht

Algemeen | | 264 keer gelezen

De walbeschoeiing was aan vervanging toe, er was een groeiende vraag naar grotere ligplaatsen en de metershoge essen en iepen op de haven waren zo ziek dat ze bij iedere storm een serieus gevaar vormden. Tijd voor een rigoureus herstel van de pier van Jachthaven de Eendracht in Heeg.

“In september zijn de werkzaamheden al begonnen en eind maart dit jaar waren we klaar”, vertelt havenmeester Wim Jonkers. Er is veel aangepakt. “De walbeschoeiing was slecht, dus we wisten dat we aan de slag moesten. Dat hebben we meteen gecombineerd met het groter maken van de ligplaatsen. Mensen gaan voor steeds meer luxe en hebben steeds grotere jachten.” De kade was eerder twee keer zo breed. Door het versmallen konden ze boxen van 12, 13 en 14 meter creëren. “Ook de vraag naar zijsteigers groeide enorm, die hebben we gerealiseerd en er zijn enkele ligplaatsen bijgekomen.”

Nieuwe bomen 

De oude iepen en essen die de haven omsingelden moesten worden gerooid. “Ja, dat was wel moeilijk, maar ze waren echt ziek. Bij stormen kwamen vaak grote takken naar beneden en dat was gevaarlijk voor onze gasten en medewerkers. We hebben toen een officieel rapport laten maken en daaruit kwam het advies om direct tot kap over te gaan.”
Op de haven zijn nu platanen aangeplant. Om de uitstraling en de sfeer direct terug te brengen hebben ze gekozen voor reeds groter gegroeide bomen. “Nu moet alleen het groen er nog inkomen”, zeg Wim enthousiast.

Jachthaveneendracht2.jpg

Het seizoen staat voor de Eendracht voor de deur, echter zijn de omstandigheden totaal anders dan ze tot voor kort konden bedenken. “Het is heel vreemd. Normaal reken je op enorme drukte en nu proberen we het rustig te houden. Mensen die naar de haven komen om bijvoorbeeld aan hun boot te werken, die moeten van tevoren bellen. In de hallen kun je alleen op afspraak werken en er kan maximaal aan één boot tegelijk worden gewerkt.”

Heeg heeft er goed uitgeruste en moderne ligplaatsen bijgekregen. Het is afwachten en volhouden, maar als het allemaal weer mag, dan is de haven er helemaal klaar voor.


Terug