×

Centrale toiletgebouwen jachthavens en campings weer open

ToiletgebouwOttenhome.jpg

Centrale toiletgebouwen jachthavens en campings weer open

Algemeen | | 408 keer gelezen

UPDATE: Alleen de openbare toiletten voor dagrecreatie zijn geopend.

Campings, jachthavens en vakantieparken in Fryslân krijgen een beetje meer lucht nu de centrale toiletgebouwen weer open mogen voor dagrecreatie. Dat besluit nam Veiligheidsregio Fryslân na oproep van HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor bedrijven in de toerisme- en recreatie sector. De watersport- en recreatiesector in Heeg is blij.


Vooreerst zijn alleen de toiletten geopend, de douches en wasruimtes blijven nog gesloten. Johan Potma, directeur van Ottenhome Heeg is hier in ieder geval al heel blij mee. “Als gasten na een lange autorit aankomen, willen ze vaak even gebruik maken van het toilet. Terwijl je voorzieningen hebt, moesten we ze toch weigeren. Dat was heel lastig, maar we deden dat wel.”

Nu kunnen gasten in ieder geval gebruik maken van het toilet. Bij Ottenhome zijn de douches in het toiletgebouw afgeschermd middels een scherm, zo kunnen de gasten alleen gebruik maken van het toilet. Ook hebben ze extra hygiënemaatregelen genomen, instructiestickers geplaatst en waarschuwingen opgehangen. “HISWA-RECRON heeft echt de nek uitgestoken en is heel hard aan het lobbyen geweest om het zo te krijgen. We zijn er echt erg blij mee.”


Terug