×

Rustige zomer in Heeg door afgelasten evenementen

HeechSimmerfest.jpg

Rustige zomer in Heeg door afgelasten evenementen

Algemeen | | 400 keer gelezen

Met de verlenging van het evenementenverbod belooft het een rustige zomer te worden in Heeg. Het hele zomerprogramma is weggevallen. Eerder moest Heechspanning het evenement annuleren, nu volgen ook Timmerdorp, Heechsimmerfestival, Findelierdagen en het zomerprogramma Heeg Promotie

In navolging van de verlengde maatregelen strijkt deze zomer de rust neer in Heeg. Een vreemde gewaarwording in een dorp dat jaar in jaar uit vooral in deze tijden opleeft. In de zomerdagen is er ieder weekend wel iets te doen en nu blijven de straten betrekkelijk leeg. Jammer, maar noodzakelijk. De organisaties van de evenementen leggen zich bij het besluit neer en kijken vooral vol goede moed naar volgend jaar.

Timmerdorp Heeg afgelast

Hoewel Timmerdorp Heeg voornamelijk wordt uitgevoerd door kinderen in basisschoolleeftijd, geldt het verbod voor alle evenementen met een vergunning en dat is Timmerdorp ook. Marjanne Attema, bestuurslid van Timmerdorp: “Tijdens Timmerdorp bevinden er zich zo’n 150 kinderen op een klein pleintje samen met de ouders en vrijwilligers die de kinderen begeleiden. We hebben per groep van zes of zeven kinderen een begeleider. Dat betekent dat er overdag zo’n 30 volwassenen rondlopen en dat vinden wij onverantwoord. We hebben besloten Timmerdorp Heeg uit te stellen tot volgend jaar.” 

Nieuwe datum Heechsimmerfestival

Het Heechsimmerfestival, dat op 11 juli plaats zou vinden, laat ook weten het evenement door te schuiven naar volgend jaar. “Verplaatsen naar een later moment is lastig om vele redenen”, legt bestuurslid Johan Potma uit. “Ieder evenement in Heeg heeft zo ongeveer al zijn eigen weekend, dus een geschikt moment vinden is al lastig. Daar komt het gebruik van het strand bij, de artiesten die dan wel of niet kunnen en ook een zomerfestival in de herfst heeft weinig zin.” De artiesten hebben het nieuws ook gevolgd en hielden al sterk rekening met het feit dat ze deze zomer nergens hoeven te spelen. “Een deel heeft meteen gevraagd of ze dan volgend jaar wel mochten komen en dat hebben we toegezegd.” De datum voor volgend jaar staat al vast: 10 juli 2021!

Geen Findelierdagen eind augustus

Ook de Findelierdagen die op 28, 29 en 30 augustus stonden gepland worden afgelast. Het bestuur van Heech yn it Findel kijkt nog of ze het naar een later moment kunnen verplaatsen, maar die kans achten ze nu zeer klein, laten ze weten.

Zomerprogamma Heeg Promotie geannuleerd

Het hele zomerprogramma van Heeg Promotie, denk aan het bezoeken van de boer en yoga op het strand, tot kuipje steken en tobbedansen in het centrum, wordt geannuleerd. Voor Heeg Promotie geldt dat mochten bepaalde maatregelen eerder iets worden versoepeld, dat zij dan trachten ad hoc een activiteit te organiseren. Maar tot nader order ligt deze zomer alles stil.

Foto: (c) Heechsimmerfestival


Terug